Fakturafrågor

Snabbare och enklare med elektronisk faktura direkt i din internetbank - ansök om e-faktura.

E-faktura

Anmälan till e-faktura (elektronisk faktura) gör du direkt i din internetbank genom att söka efter Borås Energi och Miljö AB. E-faktura finns hos alla större banker. Fakturan skickas direkt till din internetbank och du slipper att manuellt mata in OCR-numret när du gör betalningen. Det kostar inget, är snabbare och enklare. Du kan fortfarande granska fakturan i din internetbank.

Autogiro

Räkningarna skickas till dig som vanligt per post, men du behöver inte manuellt överföra det belopp som syns på räkningen. Det enda du behöver göra är att se till att det finns pengar på det konto som ska belastas. Beloppet dras automatiskt från ditt konto på fakturans förfallodatum.

Anmäl dig till autogiro

För att anmäla dig till autogiro kan du maila kund@borasem.se eller ringa Kundcenter (uppge för vilken tjänst du vill beställa autogiro) så skickar vi hem en blankett som du fyller i och returnerar till oss.

E-faktura + autogiro

Den mest praktiska lösningen är att kombinera dessa två betalningssätt. Du får då räkningsspecifikationen till din internetbank, men behöver inte lägga upp räkningen för betalning då den automatiskt kommer att bli betald genom autogirot på förfallodagen. Du anmäler dig via din internetbank.

Kivra - din digitala brevlåda

Vi erbjuder dig möjligheten att ta emot din post från oss digitalt, därför har vi anslutit oss till Kivra. Kivra är en tjänst för säker digital post från företag och myndigheter. Med Kivra kan du få din post digitalt från oss samt andra anslutna företag och myndigheter. Det är gratis, säkert och smidigt att hålla ordning på alla brev på ett ställe! Kom igång på www.kivra.com

FAQ om Kivra Word, 14.7 kB.

Två personer vid en laptop

Faktureringsperioder

Avfall, vatten, avlopp och fjärrvärme:

Ditt avfalls- och vatten & avloppsabonnemang samt fjärrvärme faktureras månadsvis. Välj gärna e-faktura.

kalkylator

Kontakta oss på Kundcenter

020-97 13 00

Måndag–fredag: 07:30-15:00 (lunchstängt 12:00-13:00)

Felanmälan för fjärrvärme, fjärrkyla, biogas, vatten och avlopp kan göras på telefon dygnet runt.