Dumpa Ingrid Marie, Sten eller Iris

Avfallsdumpning är inte trevligt för någon. Men det finns ett schysstare sätt att bli av med ditt trädgårdsavfall. Nu kan du nämligen prenumerera på hämtning av fallfrukt, ogräs, löv, gräsklipp och ris med ett separat kärl vid tomtgränsen eller beställa en storsäck för ett tillfälle.

Låt oss hämta ditt trädgårdsavfall

Kärl för trädgårdsavfall
Du betalar endast 1 527 kr för 15 tillfällen (under perioden april–oktober) för kärlabonnemanget. Jord, lera, sten och grus kan inte läggas i kärlet, för detta erbjuder vi storsäcks-alternativet. Tömning sker på fredagar ojämn eller jämn vecka beroende på var du bor. Du behåller sedan kärlet över vintern till nästa period. Du kan välja storlek på kärlet, 190 eller 240 liter, kostnaden är samma.

Storsäck
Utkörning och hämtning av en fylld storsäck (1 m³) kostar endast 305 kr (fakturering sker vid utkörning). I storsäcken kan du lägga jord, lera, sten och grus eller fallfrukt, ogräs, löv, gräsklipp och ris (observera att du inte kan blanda de olika materialgrupperna).

Skaffa ett trädgårdsabonnemang eller beställ en storsäck i formuläret nedan.

Tänk på att trädgårdsavfall kan väga mycket så lägg inte för mycket trädgårdsavfall i kärlet. Prova gärna att rulla kärlet själv under tiden du fyller det. Kan du hantera det på ett enkelt sätt är det troligtvis även lagom för hämtningspersonalen.

Invasiva växter

Invasiva växter får inte läggas i trädgårdskärlet. Mindre mängder invasiva växter från privatpersoner klassas som hushållsavfall och kan lämnas på våra återvinningscentraler. Växtdelarna ska plastas in och tejpas ordentligt så att växtdelar inte kan spridas. Kontakta personalen på centralen för anvisningar var du ska lägga dem, de får ej läggas i kärl för trädgårdsavfall.

Läs mer om invasiva arter på Borås Stads hemsida.

Beställa trädgårdsabonnemang eller storsäck

Jag vill beställa: * (obligatorisk)
Jag vill beställa:Tjej som lägger trädgårdsavfall i en storsäck

Beställ hämtning av storsäck

Kontakta oss på Kundcenter

020-97 13 00

Mån–tors: 07:30–16:00 | Fre: 07:30-15:00 (lunchstängt 12:00-13:00)

Felanmälan för fjärrvärme, fjärrkyla, biogas, vatten och avlopp kan göras på telefon dygnet runt.