Inpassering vid återvinningscentraler

Nu införs inpasseringssystem på återvinningscentralerna i Borås. Privatpersoner använder sitt körkort för inpassering. Har du inget svenskt körkort alternativt skyddad adress kan du ansöka om ett återvinningskort.

Så här fungerar inpasseringssystemet:

För in körkortet/återvinningskortet i automaten vid infarten, så går bommen upp.
Som privatperson i Borås Stad har du fortfarande fria besök på återvinningscentralerna. Är du skriven någon annanstans än i Borås Stad men äger ett fritidsboende här så kan du använda ditt körkort för att komma in. Har du inget svensk körkort alternativt skyddad adress, ansök om ett återvinningskort. Personuppgifterna hanteras enligt gällande dataskyddsregler, interna riktlinjer och rutiner och här kan du läsa mer om hur vi arbetar med GDPR och integritetspolicy.
Max vikt fordon 3,5 ton och max 3 m³ avfall per besök.

Om du har skyddad adress eller identitet, kontakta Kundcenter på telefon 020-97 13 00, e-post kund@borasem.se eller besök oss på Västerlånggatan 10.

Beställning av återvinningskort

För dig som inte har svensk körkort.

Jag har svensk körkort: * (obligatorisk)
Jag har svensk körkort:


Villkor

Återvinningskortet är en värdehandling som bör förvaras säkert. Förlust av kort anmäls till Borås Energi och Miljös Kundcenter på telefon 020-97 13 00.

Jag intygar att de uppgifter jag lämnat är korrekta och fullständiga. Jag har tagit del av ovanstående villkor och förbinder mig att följa gällande anvisningar vid besök på återvinningscentralen.

Borttappat kort

Behöver du beställa ett nytt återvinningskort till våra återvinningscentraler kontakta Kundcenter eller besök Lusharpan återvinningscentral. Kostnaden för ett ersättningskort är 130 kr inkl. moms. Har ditt kort kommit bort spärrar vi det samtidigt som vi skickar ut det nya.

Lämna privat avfall med en företagsbil

Planerar du att lämna privat avfall en lätt lastbil, servicebil eller företagssläp behöver du som privatperson föranmäla ditt besök. Föranmälan görs senast 4 timmar före besök för att personalen på plats ska hinna få informationen. Planeras besök under helgen vill ha din anmälan senast under fredagen innan 14:00. Personalen på plats avgör om det är privat eller verksamhetsavfall och vi förbehåller oss rätten att neka personer att lämna avfall kostnadsfritt när vi misstänker att det är avfall från verksamheter och företag.

Formulär föranmälan Boda återvinningscentral

Formulär föranmälan Lusharpan återvinningcentral

Formulär föranmälan Viskafors återvinningcentral

Formulär föranmälan Fristad återvinningcentral

Formulär föranmälan Dalsjöfors återvinningcentral

Kontakta oss på Kundcenter

020-97 13 00

Mån–tors: 07:30–16:00 | Fre: 07:30-15:00 (lunchstängt 12:00-13:00)

Felanmälan för fjärrvärme, fjärrkyla, biogas, vatten och avlopp kan göras på telefon dygnet runt.