Studiebesök på våra anläggningar

Om du vill veta mer om våra verksamheter är du välkommen på ett studiebesök. Du kan besöka miljöanläggningen Sobacken, kraftvärmeverket Ryaverket eller vårt besökscentrum på Västerlånggatan 10 i Borås.

Vi tar emot grupper på mellan 10 och 20 personer. Klicka här för att göra en intresseanmälan så kontaktar vi dig och bokar in ett studiebesök. Observera att vi tar emot besöksgrupper i mån av tid. Hösten 2018 är tyvärr fullbokad för besök till Sobacken.

Sobacken - avfallsanläggning

Vart ditt avfall vägen? Hur återvinns förpackningar? Välkommen till Sobackens Miljöanläggning där du får lära dig hur vi tar hand om ditt avfall. Besöket består av en blandning och teori och rundvandring på anläggningen. Vi tar emot studiebesökare från 15 år och uppåt. Tänk på att ta på er bra skor och kläder som tål alla väder.

Sobacken - avloppsreningsverk

På Sobacken finns Borås nya avloppsreningsverk som ersätter det tidigare på Gässlösa. Vi har ännu inte tagit över driften av det nya verket och kan därför inte erbjuda studiebesök här förrän våren 2019.

Ryaverket

Hur blir vita påsar till fjärrvärme? Välkommen till kraftvärmeverket Ryaverket där du får lära dig om omvandlar avfall till fjärrvärme och el. Besöket består av en blandning och teori och rundvandring på anläggningen. Vi tar emot studiebesökare från 15 år och uppåt. Tänk på att ta på er bra skor och kläder som tål alla väder.

Sjöbo vattenverk

Vi tar tyvärr inte emot några studiebesök från allmänheten på Sjöbo vattenverk.

Vårt besökcenter på Västerlånggatan 10

Vill du veta hur mycket avfall en vanlig boråsare ger upphov til under ett år? Välkommen till vårt huvudkontor på Västerlånggatan 10. Studiebesöket kan bland annat innefatta hur vi arbetar med miljöfrågor, hur dricksvattenproduktionen på Sjöbo vattenverk går till, hur man tankar biogas med mera.

Navet - för yngre barn

Navet Science Center är vår samarbetspartner för yngre barn.

Intresseanmälan studiebesök
Vi vill besöka: * (obligatorisk)
Vi vill besöka:
Vi vill komma * (obligatorisk)
Vi vill kommaKontakta oss på Kundcenter

020-97 13 00

Mån–tors: 07:30–16:00 | Fre: 07:30-15:00 (lunchstängt 12:00-13:00)

Felanmälan för fjärrvärme, fjärrkyla, biogas, vatten och avlopp kan göras på telefon dygnet runt.