Måndag 9 september

Föreläsningar; Vad består din mobiltelefon egentligen av?

Du får lära dig om elektronik, elektronikavfall och sällsynta jordartsmetaller och vilket miljöavtryck det ger. Tova Andersson, avfallsexpert på IVL Svenska Miljöinstitutet, berättar om vad för material din mobiltelefon består av, varifrån materialet kommer och vilken miljöpåverkan både tillverkningen och avfallet ger. Anmäl dig här.

Textile Fashion Center kl 12.00 och Navet kl 17.00

Sashiko - laga & lappa enligt
traditionell japansk teknik

Välkommen till en workshop där du kommer att lära dig sashiko, en traditionell japansk teknik för att laga, försköna och förlänga livet på dina favoritkläder. Johan Åberg på ”Dye for Indigo” lotsar oss igenom historien och visar stygn och bollar idéer. Du tar med dig något trasigt plagg du vill smycka, laga och lappa. Helst ett par jeans. Om du vill tar du med dig nål, tråd och dylikt - vi kommer även att ha ett litet utbud på plats. Anmäl dig här.

Business Gallery kl 18.00-20.00

Bio: Antrocopen - människans epok

Rosad dokumentär vars filmteam har rest till sex kontinenter och 20 länder för att visa hur människan förändrat vår planet. Alicia Vikander står för berättarrösten till "Antropocen - människans epok" som beskrivits som lika vacker som förfärande.

Röda Kvarn kl 19.00

Ⓒ Copyright Borås Energi och Miljö