Globala Borås

September

Geodome filmvisning 360°

Nyfiken på att se klimatet på ett helt nytt sätt? Lägg dig till rätta och få ett nytt perspektiv på klimatförändringarna. Filmen "En varmare värld" visas för studenter, näringsliv och politiker under två dagar, endast bokade grupper.

12-13 sep
#childmothers

Föreläsning och invigning av fotoutställningen #childmothers på Kulturhuset. Plan International´s och FN:s befolkningsfond, UNFPA har tagit fram en fotoutställning i samarbete med den prisbelönte fotografen Pieter ten Hoopen för att uppmärksamma de miljontals flickor runt om i världen som får barn innan de fyllt 15 år. Nu kommer utställningen till Borås, den första offentliga visningen i Sverige. Välkommen till kulturhuset.

Textiltorsdag

Världspremiär: Made in Bangladesh, se hur dina kläder tillverkas i virtual reality.

Möt de nya hållbara textilföretagen. Upplev Textilmuseet. Var med och fira The Companys KRAV-certifiering. Missa inte transfertryck och stylingsexpertens tips på hur man förlänger livslängden på plagg. Det är kvällöppet i Smart Textilies Showroom och i Fashion Gallery, lämna dina gamla jeans till Re:textilies insamling för forskning och utbildning.

Välkommen till en Textiltorsdag med extra allt! Vi ses på Textile Fashion Center.

Forskar Grand Prix

Häng med på after work på The Kårner och var med och avgör vem som är bäst i Borås på att presentera sin forskning! Våra forskare tävlar i att presentera sin forskning så spännande, pedagogiskt och fängslande som möjligt på bara 4 minuter. Publiken utser sedan en vinnare tillsammans med en jury. Öppet för alla och kostnadsfritt. Mer om de tävlande i årets Forskar Grand Prix.

Globla Borås är ett samarbetet mellan Borås Stad, Borås Energi och Miljö, Boras Waste Recovery, Högskolan i Borås och biståndsmyndigheten Sida. Syftet med Globala Borås är att lyfta globala frågor på en lokal arena.